"Yes! Ons droomhuis in the pocket!"

"Yes! Ons droomhuis in the pocket!"

Eline Rammers en haar partner Casper Vriens wonen sinds enige tijd met hun twee kinderen in een verbouwde woonboerderij. Een zee aan ruimte op een prachtige locatie in het landelijk gebied net buiten Deurne. Ze hadden deze woning al geruime tijd op het oog, en lang zag het ernaar uit dat ze de woning niet zouden kunnen kopen. Dankzij Karis Adviesgroep is dat toch gelukt.

Casper is al geruime tijd actief als zelfstandig theatermaker en all-round theatertechnicus. “Dat betekent dat ik voor verschillende producties het licht ontwerp en optreedt als licht- en geluidstechnicus.” Daarbij gaat het om voorstellingen in het theater en soms op bijzondere locaties, zoals de startbaan van het voormalige vliegveld De Peel. Verder heeft Casper samen met Eline een eigen boekingsbureau, BoekenTheater. Eline verzorgt hiervoor de administratieve en pr-werkzaamheden.

“Eerst woonden we in een rijtjeshuis in Deurne zelf” vertelt Casper. “Op zich was dat prima, maar we droomden wel altijd van meer ruimte. Want ik huurde in Milheeze opslagruimte voor mijn apparatuur, en we huurden een stuk weiland voor onze twee paarden.” Het extra geld voor de huur zouden ze beter in een andere koopwoning met meer ruimte kunnen steken, zo redeneerden ze. Maar zo eenvoudig was dat niet. “We hadden deze boerderij al gezien maar deze was veel te duur voor ons. Net toen we besloten hadden een andere woning te gaan kopen, belde de makelaar dat de eigenaar in prijs wilde zakken. Of we nog interesse hadden. Toen hebben we dat andere huis afgeblazen en zijn we direct gaan onderzoeken of de financiering voor deze woonboerderij rond konden krijgen.”

Dat was moeilijker dan ze hadden gedacht. “Ik ben zelfstandig ondernemer dus heb ik een wisselend inkomen. Verder zaten er vier hypotheken op deze woning en zat er een agrarische bestemming op.” Kortom, een complexe situatie, waar de meeste adviseurs en financiers zich niet aan wilden branden. “Veel financiers zeggen wel dat ze je graag helpen, alleen in de praktijk haakten er een boel al meteen af.” Ze hadden al een hypotheek bij BLG, waarvoor ze altijd netjes de rente en aflossing hadden betaald. Daarom gingen ze op zoek naar een adviseur die met BLG werkte, in de hoop dat deze geldverstrekker het wel met hun aandurfde.

“Zo kwamen we terecht bij Karis. En anders dan anderen dachten zij echt met ons mee. ‘Jullie hebben een droom, en wij gaan kijken hoe we die droom kunnen verwezenlijken.’ Ze moesten wel eerst hun eigen huis verkopen voor een bepaald bedrag. Maar zelfs toen dat was gelukt bleef het spannend, want volgens de makelaar waren er meer kapers op de kust. Haast was geboden. “We zaten bij de notaris voor de overdracht, alleen was een van de vier banken nog niet akkoord. Intussen waren wij ons eigen huis al uit, stonden onze spullen al wel hier, en woonden wij tijdelijk bij mijn moeder. Toen kwam het verlossende bericht dat het geregeld was en konden we tekenen.” Inmiddels zijn ze gewend aan de ruimte en denken ze na over de mogelijkheden. “Misschien dat we er toch meer een vakantieding van maken, een soort mini-camping. Of een klein theatertje waar gezelschappen intieme voorstellingen kunnen geven.” Kortom, ideeën genoeg. Maar voor nu gaan ze toch vooral genieten.